- ÖNERİLEN KULLANIM TABLOSU

ÜRÜN GÜBRELEME DOZ UYGULAMA SÜRESİ
SEBZE
(Açık Alan)
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. Damlamadan 1-2 kg/da Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır
Yapraktan 100-150 ml/100 lt su
SEBZE
(Sera)
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. Damlamadan 1-2 kg/da Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır
Yapraktan 150-200 gr/100 lt su
Meyve Ağaçları Elma, Armut, Kiraz, Erik, Şeftali, Kivi, Kayısı, Ayva, Nar, Ceviz, Çilek vs.. Damlamadan 2-2,5 kg/da Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır
Yapraktan 100-150 gr/100 lt su
TAHILLAR Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, Mısır, Çeltik vs.. Tohuma 75-100 gr/da Bitkinin 4-5 yapraklı olduğu dönemde 15-20 gün ara ile 2 uygulama yapılır
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER Ayçiçeği, Pancar, Kanola, Pamuk Yapraktan 75-100 gr/da Çıkıştan 3-4 hafta sonra 2-3 uygulama yapılır
NARENCİYE Portakal, Limon, Mandalin, Greyfurt Damlamadan 1-2 kg/da Gözler patladığında, çiçeklenme sonrası ve hasad sonrası yaprak dökümü öncesi de kullanılmalıdır.
Yapraktan 100-150 gr/100 lt su
ÜZÜM Damlamadan 1-2 kg/da Gözler uyandıktan sonra çiçeklenme öncesi ve hasad sonrası uygulanır
Yapraktan 150-200 gr/100 lt su
ZEYTİN Damlamadan 1-2 kg/da Çiçeklenme öncesinde ve erken sonbaharda uygulanır
Yapraktan 100-150 gr/100 lt su
a