- ÖNERİLEN KULLANIM TABLOSU

ÜRÜN GÜBRELEME DOZ UYGULAMA SÜRESİ
SEBZE
(Açık Alan)
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. Damlamadan 1-2 kg/da Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır
Yapraktan 75-100 gr/100 lt su
SEBZE
(Sera)
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. Damlamadan 2-3 kg/da Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır
Yapraktan 150-250 gr/100 lt su
Meyve Ağaçları Elma, Armut, Kiraz, Erik, Şeftali, Kivi, Kayısı, Ayva, Nar, Ceviz, Çilek vs.. Damlamadan 2-3 kg/da Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır
Yapraktan 100-200 gr/100 lt su
TAHILLAR Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, Mısır, Çeltik vs.. Tohuma 50-100 gr/da Bitkinin 4-5 yapraklı olduğu dönemde 15-20 gün ara ile 2 uygulama yapılır
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER Ayçiçeği, Pancar, Kanola, Pamuk Yapraktan 50-100 gr/da Bitkinin 4-5 yapraklı olduğu dönemde 15-20 gün ara ile 2 uygulama yapılır
NARENCİYE Portakal, Limon, Mandalin, Greyfurt Damlamadan 1-2 kg/da Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır
Yapraktan 100-200 gr/100 lt su
ÜZÜM Damlamadan 1-2 kg/da Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır
Yapraktan 100-200 gr/100 lt su
ZEYTİN Damlamadan 1-2 kg/da Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır
Yapraktan 100-200 gr/100 lt su
a