- ÖNERİLEN KULLANIM TABLOSU
ÜRÜN | GÜBRELEME | DOZ | UYGULAMA SÜRESİ | |
---|---|---|---|---|
SEBZE (AÇIK ALAN) |
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. | Damlamadan | 2-4 lt / da | Meyve büyüme zamanına kadar 2-3 uygulama yapılır |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
SEBZE (Sera) |
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. | Damlamadan | 2-4 lt / da | Meyve büyüme zamanına kadar 2-3 uygulama yapılır |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
Meyve Ağaçları | Elma, Armut, Kiraz, Erik, Şeftali, Kivi, Kayısı, Ayva, Nar, Ceviz, Çilek vs.. | Damlamadan | 2-4 lt / da | Meyve tutumu sonrası 15-20 gün ara ile 3-4 uygulama yapılır |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
TAHILLAR | Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, Mısır, Çeltik vs.. | Yapraktan | 150-200 ml / da | 4-5 yapraklı dönem ile ikinci boğum dönemi arasında uygulanır |
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER | Ayçiçeği, Pancar, Kanola, Pamuk | Yapraktan | 150-200 ml / da | Çıkıştan 3-4 hafta sonra 2-3 uygulama yapılır |
NARENCİYE | Portakal, Limon, Mandalin, Greyfurt | Damlamadan | 2-4 lt / da | Meyve büyüme başlangıcı ile hasat arasında 2-3 uygulama yapılır |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
ÜZÜM | Damlamadan | 2-4 lt / da | Dane tutumu ile hasat öncesi dönemde uygulanır | |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
ZEYTİN | Damlamadan | 2-4 lt / da | Çiçeklenme öncesinde ve meyve tutulumunda uygulanır | |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | a |