- ÖNERİLEN KULLANIM TABLOSU
ÜRÜN | GÜBRELEME | DOZ | UYGULAMA SÜRESİ | |
---|---|---|---|---|
SEBZE (Açık Alan) |
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. | Damlamadan | 1,5-2 lt / da | 4-6 yapraklı dönemde 15 gün ara ile 2-3 uygulama yapılır |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
SEBZE (Sera) |
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. | Damlamadan | 1,5-2 lt / da | 4-6 yapraklı dönemde 15 gün ara ile 2-3 uygulama yapılır |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
Meyve Ağaçları | Elma, Armut, Kiraz, Erik, Şeftali, Kivi, Kayısı, Ayva, Nar, Ceviz, Çilek vs.. | Damlamadan | 1,5-2 lt / da | Gözler patladığında ve çiçeklenme sonrası kullanılır. Ayrıca hasad sonrası yaprak dökümü öncesi de kullanılmalıdır. |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
TAHILLAR | Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, Mısır, Çeltik vs.. | Yapraktan | 100-150 ml / da | Kardeşlenme döneminde |
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER | Ayçiçeği, Pancar, Kanola, Pamuk | Yapraktan | 100-150 ml / da | Çıkıştan 3-4 hafta sonra 2-3 uygulama yapılır |
NARENCİYE | Portakal, Limon, Mandalin, Greyfurt | Damlamadan | 1,5-2 lt / da | Gözler patladığında ve çiçeklenme sonrası kullanılır. Ayrıca hasad sonrası yaprak dökümü öncesi de kullanılmalıdır. |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
ÜZÜM | Damlamadan | 1,5-2 lt / da | Gözler uyandıktan sonra çiçek başlangıcına kadar 15-20 günde bir 2-3 uygulama yapılır | |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
ZEYTİN | Damlamadan | 1,5-2 lt / da | Çiçeklenme öncesinde, meyve tutumunda ve erken sonbaharda uygulanır | |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | a |