- ÖNERİLEN KULLANIM TABLOSU
ÜRÜN | GÜBRELEME | DOZ | UYGULAMA SÜRESİ | |
---|---|---|---|---|
SEBZE (Açık Alan) |
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. | Damlama | 2-3 kg / da | Fide Döneminden Hasata Kadar |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | Ekim sonrasında Çiçeklenme öncesi,tomurcuk ve meyve büyütme başlangıcında | ||
SEBZE (Sera) |
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Bezelye, Patates, Soğan vs.. | Damlama | 2-3 kg / da | Fide Döneminden Hasata Kadar |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | Ekim sonrasında Çiçeklenme öncesi,tomurcuk ve meyve büyütme başlangıcında | ||
MEYVELER | Elma, Armut, Kiraz, Erik, Şeftali, Kivi, Kayısı, Ayva, Nar, Ceviz, Çilek vs.. | Damlamadan | 2-3 kg / da | Çiçek öncesinden hasata kadar |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | Çiçek öncesi ve sonrasında yaprak gübreleri ve zirai ilaçlarla suya karıştırılarak tatbik edilir | ||
TAHILLAR | Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, Mısır, Çeltik vs.. | Damlama | 2-3 kg / da | Ekim öncesi ot ilacları ile karıştırılarak toprağa uygulanır |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | Ekim sonrası sapa kalkma döneminde | ||
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER | Ayçiçeği, Pancar, Kanola, Pamuk | Damlama | 2-3 kg / da | Ekim öncesi ot ilaçları ile karşıtırılarak toprağa uygulanır |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | Ürün 20-25 cm olduktan sonra | ||
NARENCİYE | Portakal, Limon, Mandalin, Greyfurt | Damlama | 2-3 kg / da | Çiçek öncesinden hasata kadar |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | Bitki gelişim döneminde 1-2 uygulama yapılır | ||
ÜZÜM | Damlamadan | 2-3 kg / da | Bitkiler uyanmaya başladıktan sonra hasata kadar | |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | |||
ZEYTİN | Damlamadan | 2-3 kg / da | Çiçek meyveye döndükten sonra başlayarak meyve renge dönünceye kadar | |
Yapraktan | 200-300 ml / 100 lt su | a |