COMBISOL

(NPK 9+8+13+Me Sıvı Yaprak Gübresi)

COMBISOL sırası ile azot, fosfor, potasyum ve diğer mikro elementlerini bitki için en optimum bir karışımda ihtiva eden özel bakterilerle (mikrobiyolojik anlamda) zenginleştirilmiş mükemmel bir gübredir. Mikro elementleri EDTA ile şelatlıdır. Genel anlamda, tüm kültür bitkilerinin sağlıklı, güçlü gelişmesini, bol ve kaliteli ürün vermesini sağlar. Alternatifi olmayan özel formulasyonu sayesinde kullanım esnasında besin elementlerinin bitki tarafından çok kolay ve hızlı alınmasını sağlar. Hastalıklara, soğuğa ve kuraklığa karşı direnç kazandırır. Artan verim, kök gelişimi ve çiçeklenmeyi teşvik eder. Yüksek döl tutturur, meyve dökümünü önler, üründe renk,spesifik ağırlık ve kaliteyi artırır. COMBISOL alkali ve kalsiyum bileşiklerinin haricinde tüm ilaçlarla birlikte karıştırılarak verilebilir.

İÇERİK % w/w
Toplam Azot (N) 9
Nitrat Azotu (NO3) 1,6
Üre Azotu (NH2) 7,4
Suda Çözünür Fosforpentaoksit (P2O5) 8
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 13
Bor (B) 0,010
Bakır (Cu) 0,015
Manganez (Mn) 0,010
Molibden (Mo) 0,003
Çinko (Zn) 0,014
Edta şelatının stabil olduğu pH aralığı.(Cu,Mn ve Zn) 4-8.5

 

COMBISOL ÖNERİLEN KULLANIM TABLOSU
ÜRÜN GÜBRELEME Doz UYGULUMA SÜRESİ
SEBZELER Domates, Biber, Roka, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Maydanoz, Patates, Soğan vs… Damlama 800 ml/da Çiçek öncesi ve meyve bağlama döneminde 15-20 gün ara ile 4-5 kez
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su
MEYVELER Elma, Armut, Kiraz, Erik, Şeftali, Kivi, Kayısı, Ayva, Nar, Ceviz, Çilek vs. Damlama 800 ml/da Çiçek öncesi ilk meyve tutumundan sonra 15-20 gün ara ile 3-4 kez
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su
TAHILLAR Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, Mısır, Çeltik vs. Yapraktan 300-500 ml/100 lt su Kardeşlenme döneminde ve sonrasında 2-3 kez
ENDUSTRIYEL BITKILER Ayçiçeği, Kanola, Pancar, Pamuk Yapraktan 300-400 ml/100 lt su Çiçek öncesi ilk meyve tutumundan sonra 15-20 gün ara ile 3-4 kez
NARENCIYE Portakal, Limon, Mandalin, Greyfurt Damlama 800 ml/da Çiçek öncesi ilk meyve tutumundan sonra 15-20 gün ara ile 3-4 kez
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su
ÜZÜM Damlama 800 ml/da Meyve oluşum döneminden hasad sonuna kadar
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su
ZEYTİN Damlama 700 ml/da Meyve oluşum döneminden hasad sonuna kadar
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su
SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJCILIK Damlama 600 ml/da Yaprak oluşumundan itibaren
Yapraktan 150-250 ml/100 lt su