AKDEM BEFA (KTS)

Akdem BEFA içerdiği yüksek oranda kükürt ve suda çözünen potasyum nedeni ile etkili ve verimli sıvı potas gübresidir. Meyve iriliği, aroma ve lezzet artışında da son derece önemli rol oynar. İçerdiği yüksek orandaki kükürt sayesinde Potasyum Sülfata nazaran bitki tarafından daha kolaylıkla alınır. Toprağın PH ını düşürür. Ayrıca topraktaki tuzluluk sorununu çözer.

İÇERİK % w/w
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2o) 25
Suda Çözünür Kükürt Trioksit (So3) 42
Akdem BEFA (KTS) İÇİN ÖNERİLEN KULLANIM TABLOSU
ÜRÜN GÜBRELEME Doz UYGULUMA SÜRESİ
SEBZELER Domates, Biber, Roka, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Maydanoz, Patates, Soğan vs… Damlama 2-4 lt/da Meyve büyüme zamanına kadar 2-3 uygulama yapılır
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su
MEYVELER Elma, Armut, Kiraz, Erik, Şeftali, Kivi, Kayısı, Ayva, Nar, Ceviz, Çilek vs. Damlama 2-4 lt/da Meyve tutumu sonrası 15-20 gün ara ile 3-4 uygulama yapılır
Yapraktan 200-350 ml/100 lt su
TAHILLAR Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, Mısır, Çeltik vs. Yapraktan 300-400 ml/100 lt su 4-5 yapraklı dönem ile ikinci boğum dönemi arasında uygulanır
ENDUSTRIYEL BITKILER Ayçiçeği, Kanola, Pancar, Pamuk Yapraktan 300-400 ml/100 lt su Çıkıştan 3-4 hafta sonra 2-3 uygulama yapılır
NARENCIYE Portakal, Limon, Mandalin, Greyfurt Damlama 2-4 lt/da Meyve büyüme başlangıcı ile hasad arasında 2-3 uygulama yapılır
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su
ÜZÜM Damlama 2-4 lt/da Dane tutumu ile hasad öncesi dönemde uygulanır
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su
ZEYTİN Damlama 2-4 lt/da Çiçeklenme öncesinde ve meyve tutumunda uygulanır
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su
SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJCILIK Damlama 1-2 lt/da Gelişim döneminde 2-3 uygulama yapılır
Yapraktan 50-100 ml/100 lt su