HUM-AS 19

(Leonardit Kaynaklı Sıvı Hümik Asit)
AKDEM HUM-AS-19 leonardit kaynaklı humik ve fulvik asit içerikli etkili bir üründür. Toprağın katyon değişim kapasitesini artırır. Böylece besin maddelerinin en yüksek düzeyde alınmasını sağlar. HUM-AS-19 toprağın havalanmasını ve su tutmasını, toprakta oluşan sertleşmeyi çözerek bitkinin daha kolay köklenmesini sağlar, kök gelişimini teşvik eder ve hızlandırır. Bitki köklerinin solunum ve oluşumunu hızlandırır. Toprağın pH ını düzenler ve tuzluluğu düşürür. Toprağın fiziksel yapısını düzeltir ve mükemmel bir kök gelişimi sağlayarak, sağlıklı ve kaliteli bitki ve ürünlerin elde edilmesini sağlar

İÇERİK % w/w
Toplam Organik Madde 12
Toplam Humik+Fulvik asit 13
Potasyum Oksit (K2O) 3
pH 9-11

 

HUM-AS-19 ÖNERİLEN KULLANIM TABLOSU
ÜRÜN GÜBRELEME Doz UYGULUMA SÜRESİ
SEBZELER Domates, Biber, Roka, Patlıcan, Salatalık, Marul, Lahana, Kavun, Karpuz, Maydanoz, Patates, Soğan vs… Topraktan 2 lt/da Ekim öncesinde.
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su Ekim sonrasında çiçeklenme öncesi, tomurcuk ve meyve büyüme başlangıcında.
MEYVELER Elma, Armut, Kiraz, Erik, Şeftali, Kivi, Kayısı, Ayva, Nar, Ceviz, Çilek vs. Topraktan 2 lt/da Çiçek açmadan evvel kök diplerine verilir
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su Çiçek öncesi ve çiçek sonrasında yaprak gübreleri ve zirai ilaçlarla suya karıştırılarak yapraktan tatbik edilir.
TAHILLAR Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, Mısır, Çeltik vs. Topraktan 2 lt/da Ekim öncesi ot ilaçlarıyla karıştırılarak toprağa uygulanır.
Yapraktan 200-300 ml/100 lt su Ekim sonrası sapa kalkma döneminde uygulanır
ENDUSTRIYEL BITKILER Ayçiçeği, Kanola, Pancar, Pamuk Topraktan 2 lt /da Ekim öncesi ot ilaçlarıyla karıştırılarak toprağa uygulanır.
Yapraktan 300-400 ml/100 lt su Ürün 20-25 cm olduktan sonra uygulanır
NARENCIYE Portakal, Limon, Mandalin, Greyfurt Topraktan 2 lt/da Çiçek açmadan evvel kök diplerine verilir
Yapraktan 200-300 ml/100 lt su Bitki gelişim döneminde 1-2 uygulama yapılır.
ÜZÜM Topraktan 2 lt/da Bitkiler uyanmaya başladıktan sonra hasada kadar kullanılır.
Yapraktan 200-300 ml/100 lt su
ZEYTİN Topraktan 2 lt/da Çiçek meyveye döndükten sonra başlayarak meyve renge dönünceye kadar.
Yapraktan 200-300 ml/100 lt su
SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJCILIK Topraktan 1 lt/da İyi bir kök sistemi oluşuncaya dek bütün sulamalarda.
Yapraktan 70-100 ml/100 lt su Yapraktan sulamalarda 3 – 5 kez